Varför hunden väljer Bia bädden!

Hunden ligger i en bädd med kanter och där igenom också dragfritt. Bia bädden är fylld med en rejäl och mjuk polyeterstoppning av högsta kvalité som är skonsam mot hundens leder och ger stöd åt hundens rygg. Via den mjuka polyetern skyddas även hunden från mankar som annars är vanligt om hunden ligger på ett hårt underlag.

Bia bädden är ett bra alternativ dels för att den är lätt att hålla ren, dels för att den är bekväm för hunden. Den är dessutom enkel att transportera eftersom den kan rullas eller vikas ihop och då tar lite plats.

Men den starkaste fördelen med Bia är att man ser hur väl hunden trivs i bädden och hur utvilad och fräsch den är efter en stunds vila. Det är fler än en hundägare som själva har provlegat!

Bia Bed Cotton Blå

Historien om hunden Bia

Bia von Fürstenfeldt var den dobermann som gav namn till Bia Bädden. I slutet av 60-talet tog familjen Asklöf över Bia efter att hon hade blivit illa behandlad av föregående ägare.

Dåtidens alternativ för sovplats till hundar var bland annat stålkonstruerade sängar och pilkorgar, inget Bia trivdes särskilt bra i. Bengt Asklöf, som hade ett förflutet inom möbelbranschen, såg att hon ville ligga högt med huvudet och att stålrören skar in i halsen. Han konstruerade då en helt ny mjuk modell och Bia Bädden var född.

Den mjuka bädden blev omedelbart Bias absoluta favorit. Vid ett veterinärbesök fick Bia med sig sin bädd för hon skulle få stanna ett par nätter. Veterinären konstaterade snabbt att bädden var perfekt då den gav ett bekvämt och mjukt stöd för huvudet samtidigt som den var behaglig att ligga i.

Tack vare veterinärens positiva respons startade produktionen av Bia Bädden, i liten skala först där familjen tillsammans producerade 5 bäddar i veckan men efterfrågan växte och 1969 startade Bengt tillsammans med sin fru Iris den industriella tillverkningen av Bia Bädden.

Idag tillverkas Bia Bädden fortfarande i Valdemarsvik, av det familjeägda företagets tredje generation. Grundidén är densamma och Bia Bädden utvecklas ständigt vidare med nya material och modeller.

Historien om hunden Bia

Skötselråd för Bia

Bia är en hundbädd som är lätt att sköta. Den håller normalt en hunds livslängd och levereras med två års garanti på eventuella materialfel. Bia bädden är enkel att hantera och hålla ren.

Bia Original och våra andra produkter som är klädda med konstläder ska bara avtorkas med en svag tvållösning. Använd aldrig starka rengöringsmedel då den mjukgörare som finns i konstlädret kan förstöras.

Om bädden mot förmodan skulle bli skadad finns det ersättningsöverdrag i konstläder att köpa så att man inte behöver köpa en helt ny bädd.

Piléöverdraget kan tvättas i 40 grader och gärna torktumlas så att fibrerna reser sig igen. Överdraget träs över bädden och tas enkelt bort vid rengöring.

Bia Outdoors överdrag kan tvättas i 40 grader syntet och behåller sin vattenavvisande egenskap om man torktumlar eller stryker materialet på minst 80 grader efter tvätt. Sköljmedel får ej användas.

Bia Royal
Hundhår försvinner enkelt med dammsugaren. De kan tvättas i 30 grader, torktumlas ej. Överdraget träs över bädden och tas enkelt bort vid rengöring.

Bia Cotton

Materialet är enkelt att rengöra, dammsug bara ur bädden. Överdraget kan tvättas i 40 grader, och torktumlas. Överdraget träs över bädden och tas enkelt bort vid rengöring.

Bia Outdoor vattenavstötande

Hur mycket sover en hund?

Att hunden sover mer än vi människor känner de flesta till, men hur många timmar sover de egentligen. Eller ännu viktigare, hur många timmar behöver de sova?

Sömnbehovet för en hund variaerar. Stora hundar har större behov av sömn är små. Valpar behöver mer sömn än vuxna hundar.

Valpar kan sova nästan hur mycket som helst.

Unghundar på ca sex månader sover mellan 16-20 timmar.

En vuxen hund sover generellt sett 12-18 timmar per dygn.

Sömnbrist hos hundar kan leda till stress och ett försämrat immunförsvar. Hunden kan få svårt att koncentrera sig och kan bli irriterad. Precis som oss människor med andra ord. En bra sömn hjälper till att hålla hunden frisk.

Därför är det så viktigt att hunden har sin egen plats där den kan känna sig trygg och få vila och sova utan att bli störd. Finns det barn i familjen är det bra att även lära dem detta så fort det går att inte störa hunden i sin Bia, speciellt inte när den sover.

Placera din Bia bädd där hunden verkar trivas. Ibland kan det vara bra att prova olika positioner innan ni hittar den bästa platsen där hunden slappnar av mest. Hunden och människan har inte alltid samma syn på vad som känns mest tryggt. De vill gärna vara med familjen, deras flock, så att de känner sig delaktiga och har uppsyn på familjemedlemmarna. Här kommer den inbyggda huvudkudden i Bia väl till användning, hunden lägger upp huvudet på kanten som fungerar som en kudde och de kan spana på familjen. Sover de tungt så brukar de rulla ihop sig.

Bia Bed 10 Rund hundbädd