Garanti

Bia lämnar 24 månaders garanti på eventuella produktions- och materialfel vid uppvisande av kvitto i butiken. Finns inte kvittot kvar så är tillverkningsdatum stämplat på insidan den svarta logotaggen i bäddens sida. Obs, detta kan man behöva klippa upp logotaggen för att kunna se. Garantin gäller inte bitskador. 

Material

Bia bädden är tillverkad av svensk polyeter med den högsta Öko Tex märkningen, klass 1. Det betyder att materialet är godkänt för närkontakt med baby.

Bia Original, Hörn, Madrasser och Design.

Klädseln på Bia Original, Hörn, Madrasser och Design består av högkvalitativt konstläder, fritt från giftiga ftalater, bly och flamskyddsmedel. Konstlädret kan tvättas med svag tvållösning och eftertorkas med en torr trasa. Starka rengöringsmedel kan torka ut konstlädret.

Bia Outdoor

Materialet till Bia Outdoor är tillverkat i Sverige och är märkt med Öko Tex klass 2 certifiering. 75% Polyester, 25% Polyuretan. 

Det kan tvättas i 40 grader syntet och behåller sin vattenavvisande egenskap om man torktumlar eller stryker materialet på minst 80 grader efter tvätt. Sköljmedel får ej användas.

 

Bia Royal

Överdraget kan tvättas i 30 grader, torktumlas ej.

100% polyester.

Bia Pilé

Piléöverdraget kan tvättas i 40 grader och med fördel torktumlas så att fibrerna reser sig igen. 100% Polyester. 

Bia Cotton

Överdraget kan tvättas i 40 grader, och torktumlas. Överdraget träs över bädden och tas enkelt bort vid rengöring. 70% bomull, 30% polyester. 

Bia bädden tillverkas i Valdemarsvik, Östergötland.

www.oeko-tex.com